Ook als je diabetes hebt, kun je uitgaan. Wel zul je extra alert moeten zijn op wat dat doet met je bloedglucose. Alcohol, dansen, snacken en laat gaat slapen hebben daar nu eenmaal invloed op. Deze tips kunnen je helpen om uitgaan zo veilig mogelijk te combineren met je diabetes:

  • Neem je diabetesspullen mee: insulinepen, extra infusiesetje, bloedglucosemeter en dextro. Ook als je verwacht maar kort op stap te gaan. Stop alles in één tas en bewaar deze bij een festival in een kluisje, dan heb je er geen last van.

  • Een medische verklaring of andere geschreven toelichting van je arts of diabetesverpleegkundige meenemen, kan handig zijn. Zeker als je naar een festival gaat in verband met de controles daar. Meestal is het dan geen enkel probleem om bijvoorbeeld dextro of een mueslireep door de veiligheidscontrole te krijgen om een hypo te voorkomen. Ook niet als het meenemen van eten verboden is.

  • In uitgaansgelegenheden is de temperatuur vaak hoog. De warmte kan invloed hebben op je bloedsuiker. Meet daarom wat vaker, zodat je ziet wat de warmte met je doet.

  • Meer tips vind je op de pagina’s over alcohol, drugs, sport en bewegen, eten en drinken en slapen.