We willen dat goede persoonsgerichte diabeteszorg ook iedereen bereikt. Onder het kopje Diabetes en diversiteit biedt de toolkit informatie en middelen om het gesprek met specifieke doelgroepen te bevorderen.

 


diversiteitindiabetes.nl

Deze website biedt behandelaars in de 1e en 2e lijn handvatten om in de spreekkamer in gesprek te gaan met mensen met diabetes van niet westerse-afkomst en laaggeletterden

 


Diabetes en ramadan

Voor mensen met diabetes die mee willen doen aan de ramadan, is de maand een bijzondere uitdaging.Tijdens ramadan verandert er veel: het dagritme, het aantal maaltijden, de hoeveelheid calorieën en koolhydraten en eventueel lichamelijke activiteit. Als mensen met diabetes geen rekening houden met deze veranderingen is de kans groot dat ze ontregeld raken. Dat kan veelal voorkomen worden als de persoon die wil vasten en zijn zorgverlener ruim voor ramadan in gesprek gaan over een aanpak op maat.

Om dat gesprek te stimuleren en te ondersteunen publiceert de NDF de digitale Ramadan-toolbox. Editie 2020 is nu beschikbaar op deze website. De toolbox is een samenwerking van de NDF, de Jan van Ooijenstichting en Amsterdam UMC, locatie VUmc. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door maatschappelijke partner Sanofi en ZonMw.

Poster, flyer en medicatiekaart zijn ook in print beschikbaar. Om aan te vragen: klik hier.

 


netzolekker.nl

netzolekker website

Samen koken, net zo lekker, net iets gezonder: 4 culturele keukens met elk 5 populaire gerechten = 20 kookvideo’s

 

 

 

0
0
0
s2smodern