De samenleving en de zorg verwachten en verlangen steeds meer van de leefstijlprofessional / leefstijlzorgverlener. Deze positieve ontwikkeling biedt kansen voor het vak en de rol van de diëtist. Daarover gaat het in de live webcast ‘De Diëtist in de hoofdrol’, waarbij wordt ingezoomd op persoonsgerichte voedingszorg en de rol van de diëtist in samenwerking met andere zorgprofessionals.

De live uitzending, op 16 mei om 20 uur, wordt geleid door journalist Dana Ploeger. Om te beginnen gaat ze in gesprek met Ira van der Plas, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en diëtist/leefstijlcoach Lisette Kuik over de rol van de diëtist in de toekomst, waarbij leefstijl een grote rol speelt.


Persoonsgerichte voedingszorg voor mensen met diabetes
Het gesprek met de diëtisten Mariëlle van Veen en Ismay Wiggers gaat over een uitdaging die veel vakgenoten bezighoudt: hoe maak je de vertaalslag van richtlijn naar persoonsgerichte voedingszorg. Om het concreet te maken richt de casuïstiek zich op mensen met diabetes in de eerste en tweede lijn. Tijdens dit gesprek wordt ook de geaccrediteerde gratis e-learning ‘Persoonsgerichte voedingszorg voor mensen met diabetes’ gelanceerd.

Tenslotte spreekt Ploeger met huisarts Diana Rietdijk en diëtist Patricia van Dijk over de organisatie van leefstijlzorg in lokale zorg & preventienetwerken. Hoe regel je optimale samenwerking en hoe manifesteer je je als leefstijlspecialist in zo’n netwerk en welke rol brengt dat met zich mee?

Voor de webcast is accreditatie aangevraagd bij NVD (via ADAP). Deelname is gratis. De webcast is een samenwerking van NDF, NVD en Springer Healthcare en wordt mede mogelijk gemaakt door Abbott.

Datum en tijd: 16 mei, 20.00 – 21.30 uur
Aanmelden en kijken: http://www.mednet.nl/dietistindehoofdrol